maanantai 19. lokakuuta 2015

Eikö Turku ole vähän kuin Pariisi?

Varsinkin tämmöisenä valoisana aurinkoisena syksynä Auran rannat kahviloineen, opiskelijoineen, sillan kupeessa soittavine huilisteineen, oui oui, ihan kuin Pariisissa. Kirjaston suuntaan mentäessä kyllä saattaa tulla vastaan hyvin suomalaisen näköisiä - ja turkulaisen kuuloisia - pultsareita mutta ne on nyt rajattu pois. Ja onhan niitä vastaavia Pariisinkin siltojen tienoilla...
Petri Tamminen mainitsi Meriromaanissaan ravintola Pinellan, tuossahan se on entistä ehompana, mutta samalla vähän nousukasmaisen hienostelevana. Nuoruudessani 60-luvulla se oli vähän kallellaan, vanha rapistunut puurakennus. Se oli talvella suljettu. Siellä tuulettelin yhtenä yönä päätäni kun olimme maistaneet kaverini Tuiren kanssa ekoja kertoja hieman viiniä. Poliisi tuli meitä sitten hätyyttelemään pois terassilta. Poliisi on pop, muistan sanoneeni, reteesti, olisiko ollut Irwiniä tai jotain. Aika noloa.
Nyt on vielä aurinkoista ja valoisaa, mutta siitä tulee kohta loppu. Sitä pimeyttä tulee vielä lisää siitä tyhmästä ratkaisusta, että siirrytään talviaikaan. Olen samaa mieltä Putinin kanssa siitä, että kesäaika olisi hyvä olla aina. Miksi siirtämään kelloja taaksepäin ja pimentämään päivää illasta? Parempi olisi jatkaa kesäaikaa aina. Siinä ajassa meillä on kellot ja valoisin aika oikeassa kohdassa. -  Ohhoh, nyt huomasinkin että siellä olikin Medvedevin aikana siirrytty ainaiseen kesäaikaan, mutta Putinin aikana taas ainaiseen talviaikaan. En siis kannata Putinia tässäkään asiassa.Helsingistä kaipaan niitä monia gallerioita, joita Turussa on paljon vähemmän. Nyt on Turun taidemuseossa kuitenkin käymässä tukholmalainen dandy, Nils Dardel. Hienoja töitä.


Vielä pari viikkoa sitten kukkivat Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa ulkona ihanat daaliat. Ihan tuli Claude Monet'n puutarha mieleen.

Maalasinkin sitten siitä innoittuneena oman lummelampeni.

Ruissalon kasvitieteellinen puutarha, lummelampi, syyskuu 2015

8 kommenttia:

 1. Jos nyt ihan rehellisesti tunnustan niin otsikossa mainitsemasi vertaus ei ole kyllä koskaan tullut mieleen. :) Ihana postaus. Nauroin tota sun otsikkoa ja Putin-hommaa ja suloinen kirjoitus muutoinkin hienoine kuvineen kaikkineen. Olen muuten kerran ollut Pinellassa joskus 80-luvulla luulisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai ei ole tullut mieleen, höhh... No joo, ehkä se vaatii vähän kotiinpäin vetämistä tämä vertailu. Mutta oikeasti joenrannat ovat nykyään paljon eloisammat kuin nuoruudessani, nuoriso aika kansainvälistä ja niin, tämä ilmastonmuutos, tuossa rannalla voi istuskella aika pitkään.

   Poista
 2. Voi mikä ihana postaus! Pariisilaistyylinen. ;) Oui!

  Hieno maalaus. olet saanut siihen kolmiulotteisuutta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onhan se aika pikkuinen tämä Turku. Kun aina tuota kaupunkikävelya harrastan niin välillä ihmettelen että minne nyt, kun just olin tuolla suunnalla. Helsingissä on vähän enemmän suuntia ja reittejä.

   Poista
 3. Ajattelin, että kyllä sinä osaat esitellä meille hmm.. turkulaisin silmin kaupunkisi. Pidän ihan eniten tuomiokirkon seudusta, ihan laajasti siitä sykkeestä.

  VastaaPoista
 4. Silmäni ovat taas turkulaiset pitkän poissaolon jälkeen. Näitä nurkkia on katsellut vähän uusin silmin sen jälkeen. Aika kotoisalta, liikuttavaltakin tämä vanha Turku nyt tuntuu.

  Tuomiokirkon seutu on sitä vanhinta ja arvokkainta Turkua. Kyllä siinä on historian havinaa.Tuli käytyä siinä Hemmet-nimisessä 1800-luvun porvariskotia esittelevässä museossa joku aika sitten, kiva pieni museo kirkon takana. Yliopiston läheisyys tekee tunnelmasta noissa kortteleissa kivan yhdistelmän uutta ja vanhaa, kun on paljon nuoriakin liikenteessä, uusia kahviloita etc.

  VastaaPoista
 5. Pikkuserkku tarjosi meille evästä Pinellassa, kun pari vuotta sitten käväisin Turussa vaimon kanssa.

  Tänään julkistin blogissani kauan odotetun kirjoituksen, jossa toivon Sinunkin, Leena/Donna mobile, vastaavan esittämiini outoihin kysymyksiin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos. Osittain outoja ovat, mutta samalla hauskojakin. Epäilen että olet myös piilottanut sinne jotain mitä en oivalla. Mutta koska vastaan epäröimättä kysymyksiisi en ehkä vaivaa sillä pikku päätäni.

  VastaaPoista