tiistai 31. joulukuuta 2019

Tervetuloa 2020!

Vuonna 2019 luin suunnilleen saman verran kuin muinakin vuosina ja kirjoittelin samaan tahtiin. Se on verkkaista verrattuna (kirja)blogeihin yleensä enkä aio sitä sen kummemmin muuttaa. Tällä tahdilla blogi ei rasita eikä addiktoi. Blogeja seurasin ehkä hieman entistä vähemmän, johtuen runsaasta tarjonnasta. Pakko on rajata, ja helppoahan tuo onkin. Kirjablogimaailmassa se on hieman vaikeampaa kuin jossain muoti- tai muussa somemaailmassa, luulisin. Niin monia pitäisi lukea, paljon hyvää ja hienoja kirjoittajia on hollilla.


Tässä ei niin talvisia jokimaisemia Auran rannalta tänään 31.12.2019.



Kun katson tänä vuonna lukemiani romaaneja, monesta hienosta lukukokemuksesta nostan tässä vaiheessa  Hassan Blasimin Allah99, Jennifer Clementin Rakkaudesta aseisiin  ja Andrea Levyn Pitkän laulun. 

Tietokirjoista painavimman jäljen jättivät Sven Lindqvistin Tappakaa ne saatanat  ja Benjamin Carter Hettin Demokratian kuolema. Edellinen kertoo oleellista faktaa länsimaisen hyvinvoinnin perustasta eli siirtomaapolitiikasta, orjuudesta ja raaka-aineiden ryöstöstä, jälkimmäinen on kammottavan ajankohtaisen oloinen kuvaus 1930-luvun Saksan poliittisesta tilanteesta. Siitä voi oppia, että muilla kuin populisteilla on sittenkin vielä suuri valta ja mahdollisuus määritellä, mistä asioista ja miten keskustellaan eli olla menemättä mukaan äärioikeiston vihanpitoon. Silakkaliike on tervetullut! Muutkin tavat keskustella viisaasti ja faktapohjaisesti pitävät ihmiset edelleen ihmisinä toisilleen. Syytän tuota Benjamin Carter Hettiä  - että aloin juhlapuhujaksi.

Rauhaa ja rakkautta tutut ja tuntemattomat - Hyvää Uutta Vuotta!

11 kommenttia:

  1. Hyvää uutta kirjavuotta 2020 ja lukuiloa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, kirjasähkökäyräsi näyttänee ensi vuonnakin korkeita lukemia, mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa :)

      Poista
  2. Ihanaa, että teillä on näkynyt tänään hieman aurinkoa vaikkei lunta olekaan. Oulussa on ollut harmaampaa, ja kello kolmen jälkeen tuttuun tapaan säkkipimeää. Sopivan bloggausrytmin löytyminen on hyvä juttu. Oma bloggaustahtini ei minua rasita mutta kenties hieman addiktoi... mutta onhan niitä pahempiakin addiktioita. :) Hyvää vuodenvaihdetta ja antoisaa alkavaa kirjavuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, vaaraton addiktio kirjojen lukeminen ja niistä bloggaaminen todellakin on. Epäilen että minullakin tämä suhteessa verkkainen tahti on enemmän laiskuutta kuin minkään addiktion varomista;) Onnellista Uutta Vuotta Marika!

      Poista
  3. Kauniisti kimmeltää Aurajoen vesi! Yhtä kimmeltäviä hetkiä, hyviä uusia kokemuksia ja kiintoisia lukutuokioita toivotan Sinulle alkaneelle uudelle vuosikymmenelle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kimmeltääkin. Tässä toisessa turkulaisessa elämässäni olen osannut arvostaa joen tuomaa ajatonta ilmapiiriä ja rantakadun kiireetöntä tunnelmaa paremmin kuin nuoruudessaan. Onhan rantaa myös uudistettu tyylillä. Kiitos samoin sinulle, onnea, terveyttä, innostuneita lukukokemuksia vuonna 2020 toivotan.

      Poista
  4. Otan sinusta oppia suhtautumisessa blogikirjoitteluun ja blogien seuraamiseen. Kyllä sitä mukana pysyy myös vähemmän kiihkeällä otteella. Minä tunnen hieman addiktoituneeeni.
    Olen päättänyt lisätä liikuntaa ja vähentää ruutuaikaa - tämähän on sama mitä lapsille nykyään suositellaan.

    Käyn heti kirjaston sivuilla katsomassa, löytyiskö nuo lopussa mainitsemasi tietokirjat.

    Rauhallista, rakkaudellista uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän kyllä addiktoitumisesi Marjatta! Niin monia eloisia ja hyviä keskusteluja. Olet saanut paljon ihmisiä innostumaan keskustelusta. Aikaa se varmaan vie mutta on palkitsevaakin.
      Onnellista uutta vuotta, iloa ja terveyttä!

      Poista