torstai 20. heinäkuuta 2017

Heinäkuinen päivä Turussa - quite many quite tall ships


Aamulla näytti leppeältä ja tyyneltä, kun Turussa oli kova tohina vasta alkamassa. Kojut ja bajamajat koristavat rantakatuja. Isojen mastojen ylväs rivistö kohoaa Wärtsilän nostokurkien tasalle. Tall Ships Races 2017 on täällä tänään. Sää ei todellakaan helli ketään.
Föri puksuttaa ahkerasti yli joen ja on saanut tilapäisen pikkuserkunkin lähemmäs satamaa. Täyttä on aamusta iltaan.


Vanha Sigyn osittain invalidina, remontin alla hyörinän keskellä.
Tässä tuli kylään pietarilaisia merirosvoja kunnon paukuttelun kera. Poistuvat sitten sunnuntaina laiva täynnä läppäreitä, kännyköitä ja muita aarteita, jos ovat kunnon rosvoja. Taitaa kuitenkin olla enempi ikuisesti lapsenmielisten miehistö kyseessä, hatuista, hiuksista ja elkeistä päätellen. Näyttävästi saapuivat ja yleisö palkitsi aplodein.

 Alkoi sataa. Olimme puun suojassa yhdessä saksalaisen nuorisoporukan kanssa, joka oli saanut tehtäväksi tehdä haastatteluja turkulaisten kanssa (jäi vähän epäselväksi keitä olivat toimeksiantajat, mutta liittyi ilmeisesti tulevaan purjehdukseen). Kysyivät kaupungin iästä, nimestä (tori, venäjän kielestä) ja muusta historiasta, eli kerroin Turun palosta ja uudesta pääkaupungista, lopuksi olimme yhteiskuvassa. - Tuohon ollaan jo totuttu, Kiinassa oli sama meininki.


'Merirosvolaiva' Shtandart perän puolelta.
Berliiniläisen kuvanveistäjän Achim Kühnin veistos Harmonia kaunistaa nimensä veroisesti Aura-jokea.

Tässä pikku föri oli törmätä hollantilaiseen Morgenster laivaan, joka oli rantautumassa.Pikkuinen kumivene tökkimässä isoa purjelaivaa oikeaan suuntaan.

Sää oli tänään niin koleaa, että lämmin henkäys Omanista olisi ollut tarpeen. Shabab Oman oli uutukainen laivojen joukossa, laskettu vesille 2013.
Miehistö lämmitti kylmän kangistamaa yleisöä soitto- ja tanssikulkueellaan.Tästä juhlat jatkuvat, musiikkiakin mahtuu ohjelmaan. Liam Gallagherista on puhuttu, mutta mitä nyt yhdestä Gallagherista kun Pet Shop Boys on tulossa!

4 kommenttia:

 1. Kivat kohteet, kauniita nuo isot purjelaivat.

  VastaaPoista
 2. Me oltiin tänään tuolla laivarannassa yli kuusi tuntia. Palautettiin pojat meiltä kesälomilta isälleen ja oltiin hänen sekä uuden naisystävän ja tämän kahden lapsen kanssa nauttimassa hienosta kesäpäivästä. Vihdoin hellepäivä!
  Aika paljon aikaa kului Duudson-puistossa, mutta ehdin kyllä katsella myös laivoja ja napsia joitain kuvia sieltä täältä.

  Nuo sinun kuvasi ovat hienoja.

  Olen aina ihaillut Harmonia-veistosta. Aika paljon näkee huonoja patsaita ja vesiteoksia. Tuntuu siltä, että Suomessa pelätään usein kaikkea loisteliasta. Tästä Harmoniasta saisi ottaa mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta mitä sanot veistoksista. Se on kyllä vaikea taiteenlaji ja siinä mielessä vaarallinen, että kun joku kammotus johonkin pystytetään, niin se siihen jää, tuleviakin sukupolvia piinaamaan. Maku tietty vaihtelee, mutta minusta veistoksia on enemmän epäonnistuneita kuin onnistuneita. Esim Neuvostoliiton 'ystävyyspatsaat' sekä Turussa että Helsingissä ovat aika kauheita. - Tuo valaanpyrstö on hieno ja se miten vesi siitä putoaa, kaunista. Minusta paras ulkotilaveistos olisi semmoinen, missä alkuperäistä kalliota esim jää esiin uuden keskelle, osana sitä veistosta.

   Poista