sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Palasin Sorrentosta

Koti-Suomen kevääseen tarvittaisiin vauhtia. Tässä mallia Sorrenton niemimaan keväisistä puista ja kukista. Epävakaa pohjoinen ilmavirtaus pyöri Italiankin saapasta pitkin koko viikon ajan. Ei auttanut vaikka paavi julisti edelliset paavit pyhiksi, ja Sorrentossa vietettiin vappupäivän iltana karnevaalijuhlia. Luulimme ensin siellä vietettävän hyvin näyttävää vappua: kukkakuvioisia värivaloja vanhoilla kujilla, maistiaisia, yöllisiä konsertteja, performansseja - mutta ei, se olikin Festa di San Giuseppe Artigiano!

Onneksi Sorrentossa on lyhyellä etäisyydellä vaikka mitä nähtävää: Napoli, Pompei, Vesuvius, Ercolano, Capri, Ischia ja koko ihana Amalfin rannikko, Costa Amalfitana.                                               
 

Pompein muurin vierellä unikot hehkuivat uuden vihreässä metsikössä

Amalfi

Hotellin lähin kissa. Lisää löytyi läheiseltä aukiolta, pysäköityjen autojen päältä ja alta.
 Capri: Axel Munthen San Michelen - Huvila meren rannalla - maisemissa Anacaprilla:

 
Sorrento on täynnä kuningatar Victorian aikaisia palatseja, nyttemmin museoita ja hotelleja. Tässä piazzan reunalla Hotel Tramontano, jossa on asustellut aikamoinen liuta maailmankirjallisuden kuuluisuuksia, mm. Goethe, Byron, Scott, Shelley, Lamartine, Musset, Keats ja Leopardi.
Artisokkaa ja  sitruunaa. Un bicchiere di limoncello, per favore.6 kommenttia:

 1. Voi, noille seuduille olisi joskus päästävä. Hienoja ja houkettelevia kuvia.

  PS. Luin myös edellisen postauksesi Pelon kirjasta. Hienosti toit esiin sen, mistä kirjassa on kyse. Kun sen vuosi sitten luin olin aivan myyty ja olin niin onnellinen, että Pelo voitti Finlandian. Hienompia suomeksi kirjoitettuja romaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä, Pelolla on vahva oma käsiala, persoonallinen romaani todellakin.

   Poista
 2. Hienoja, tunnelmallisia kuvia! Ajattele, meillä kävi sään puolesta niin hyvä tuuri Berliinissä, että koko viikon oli upean lämmintä, vasta lähtöpäivänä viileni ja alkoi sataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinnepä se lämpö jäi, teillä kävi hyvä tuuri. Olihan tuolla Sorrentossakin sentään kesäisempää kuin täällä Suomessa nyt. Luinkin jo juttusi sieltä Berliinistä. Kolkkoja mutta tärkeitä paikkoja - että muistetaan.

   Poista
 3. Ihana Sorrento! Kävin noilla samoilla paikoilla 10 vuotta sitten. Pompeiji, Caprin saari, Napoli, Amalfin rannikko. Kerrassaan kaunista ja ikimuistoista. Historiaa ja kauneutta riitti. Olin siellä kesäkuussa ja oli kuuma.

  VastaaPoista
 4. Tämä oli minulle toinen kerta, ja melkein ajattelen että ehkä vielä kerran, ainakin.. Meillä oli nyt epävakaista, Suomen kesäkuun tyyppistä. Ei haitannut, kun on niin paljon katsomista ja viimeisen päivän patikointi ympäröivillä kukkuloilla ja pikkukylissä sujui paremmin kuin helteessä.

  VastaaPoista