perjantai 7. maaliskuuta 2014

Andy Warhol ja Knives 


Hämmästyin tänä aamuna déjà vu -tunnetta kun tuijotin Hesarin kuvaa Andy Warholin teoksesta 'Knives'. En ole mikään taiteentuntija, enkä varsinkaan Warholin, mutta tämä kuva on minulle tuttu Roberto Savianon mafia-aiheisesta teoksesta 'Gomorra'. Se josta filmikin tehtiin, ja jonka jälkeen Saviano joutui painumaan maan alle ja ympärivuorokautiseen suojeluun. Vähän Rushdien tapaan.Näin sitä sivistyy yllättäviä reittejä. En aikoinaan tullut tarkistaneeksi kansikuvan taustoja, sen verran hyvin istui aiheeseen. Luin kirjan joulukuussa 2008 Gomorra.

4 kommenttia:

 1. Ohho, harvoin saadaan kirjaan näin nimekkään tekijän kansi! Kuka lienee vastannut Warholin taiteesta. Sama työ se kyllä on ihan selvästi!

  VastaaPoista
 2. Andy W. on sisäkannessa pienellä präntättynä, en vain aikanaan huomannut. Kustantaja, Mondadori Italiassa on kuvan käyttöoikeuden hankkinut. Mikäpäs tuohon paremmin sopisikaan kuin kunnon fileerausvälineet.

  VastaaPoista
 3. Harmi, etten ole löytänyt tätä mielenkiintoista blogia aikaisemmin. Ihailin hienoja kuvia. Laitoin sinulle haasteen: http://annikankirjat.blogspot.fi/2014/03/yhdentoista-asian-haaste.html.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Olen selvästi kohdeblogisti, alle 200 lukijaa hyvinkin :) Näyttää aikaavievältä tuo haaste.. täytyy katsoa milloin saan kasattua. Hidas lukija olen nimittäin minäkin,kuten sinäkin sanot olevasi.

  VastaaPoista