tiistai 18. maaliskuuta 2014

Yhdentoista asian haaste 

Kiitos Lukemisen ilo-blogin Annikalle tästä haasteesta ja kannustuksesta tälle blogilleni. Havaitsin että tämä haaste on kiertänyt jo kauan blogimaailmassa, joten en kohdallani jatka haastetta. Olen sen verran vihreä täällä, että en rohkene haastaa itselleni tuntemattomia blogisteja. Tämähän ei ole varsinainen kirjan lukemis -haaste. Ne, joita seuraan ovat jo vastanneet tai ovat jo 'yliseurattuja' tälle haasteelle.

"Haasteen tarkoituksena on etsiä blogeja, joilla on alle 200 lukijaa, ja kasvattaa niiden lukijakuntaa.


 1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 asiaa itsestään.
 2. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen, jotka haastaja on valinnut.
 3. Haastetun pitää keksiä 11 uutta kysymystä haastetuilleen. 
 4. Haastetun tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
 5. Kerro, kuka sinut on haastanut ja kenet haastat.
11 asiaa:

1. Luen hitaasti, koska ajatukseni lähtee helposti harhailemaan enkä kestä kovin kauaa paikallani istumista. Sehän onkin nykyisin epäterveelliseksi todettua, joten se onkin ihan hyvä juttu! Toisaalta mikäpä ei olisi, epäterveellistä.
Päiväkirjamerkintä ensimmäiseltä ulkomaanmatkaltani Norjaan, 7 vuotiaana.

2. Olen kirjoittanut 7-vuotiaasta päiväkirjaa.

3. Koko aikuisikäni olen harrastanut kielten opiskelua.Olin koulussa kiltti oppilas ja edelleen syksyn tullen kaipaan pulpettiin. Opiskeluajan jälkeen opiskelin venäjää, sitten paljon kauemmin italiaa ja viime syksynä aloitin portugalin alkeet. Ajatuksena oli eläkeläisenä viettää aikaa Lissabonin kujilla tai Cascaisin rannoilla tai Madeiran kukkaloistossa.

4. Suosikkimatkustusvälineeni on juna, sekä kotimaassa että ulkomailla. Junassa on hyvä lukea. Sitten tulee polkupyörä, minulla on niitä kaksi: uudempi tulee tallille kotiin yöksi, vanhempi voi jäädä yöksi vaikka Sanomatalon kulmille jos en jaksa takaisin polkea.

5. Nuorena luin paljon venäläisiä klassikoita Turgenevia, Tolstoita, Gogolia, Dostojevskia.

6.Tietokirjailijoista arvostan erityisesti näitä kahta: Bengt Jangfeldt, ruotsalainen kirjailija ja kääntäjä ja Ryszard Kapuscinski, puolalainen toimittaja ja ulkomaankirjeenvaihtaja

7. Elokuvat ovat kirjojen lisäksi suuri nautintoni. Tänä vuonna tähän mennessä m.m. nämä tekivät vaikutuksen: Trucker and Fox; iranilainen rekkamies rakastaa kettuja (DocPoint). Philomena; voi tuota brittinäyttelijöiden osaamista! Steve Coogan (ihana) ja Judi Dench. The Wolf of Wallstreet; Leonardo DiCaprio on aina hyvä, tässäkin. Pirjo Honkasalon Betoniyö on murheellinen ja valtavan kaunis.

8. Harrastan öljyvärimaalausta. Se on välillä ihanaa, välillä tuskaista. Opettajan mielestä tuskainen vaihe on hyvä, siitä lähtee luova prosessi. En ole varma...
Surrealistinen maisema. Huovutetun possun kotimaisemia. Possu saapui joululahjana. Asettui luontevasti tuon maalauksen alle.

9. Bloggauksen kirjoittaminen haittaa yöuntani, jos kirjoitan myöhään. Teksti jää kuormittamaan keskusyksikköäni ja pitää virkeänä.

10. Pidän kaupungeista, tutuista Helsingistä ja Tukholmasta. Nuorempana pidin niiden vilkkaasta meiningistä, nyt vanhoista puistoista, taloista ja kaduista. Siitä vapauden tunteesta kun voi kadota ihmisten joukkoon.

 11. Pidän metsästä ja merestä, linnuista ja eläimistä. Varsinkin koirista. Välillä ihmettelen, pidänkö enemmän eläimistä kuin ihmisistä. Ehkä se johtuu siitä, että ihmiset ovat niin monimutkaisia.


11 vastausta:
 1. Mitä harrastusta haluaisit kokeilla? - Napatanssia tai jotain reipasta afrikkalaista tanssia.
 2. Mikä kirja jäi kesken ja miksi? - Dostojevskin 'Karamazovin veljekset' - liian jumalinen minulle
 3. Mitä olet tehnyt kirjojen innoittamana? - Kokannut ainakin. Berliinissä kävin syömässä Pekingin ankkaa samassa ravintolassa, jossa Seppo Hentiläkin. Hänen Berliini-kirjansa oli seuranani. Ankka oli vähän kuivahtanut.
 4. Minkä kirjan haluaisit lukea uudestaan?- Luin nuorena usein uudelleen kirjoja joista pidin, esim Solohovin 'Hiljaa virtaa Don' ja aikuisena Sinuhen toiseen kertaan, mutta en nykyään oikeastaan lue uudelleen kirjoja, vaikka siihen voisi olla syytäkin. Uusia ja kiinnostavia tulee niin paljon koko ajan, etten oikein malta.
 5. Hyppäisitkö laskuvarjolla, jos saisit siihen mahdollisuuden? - Ehkä, jos tietäisin kohta kuolevani, muuten en.
 6. Mitä ilman tulisit toimeen? - Henkilöautoa, polkupyörää tarvitsen
 7. Kuka on sinulle läheisin fiktiivinen kirjan henkilö? -En ole koskaan ajatellut tällaista, mutta vilkaisin blogiani ja bongasin Tuula-Liina Variksen 'Irman'. Hän se on. Elänyt läpi samoja historiallisia aikoja ja hänen tapansa nähdä maailma oli minulle ymmärrettävä. Hyvin läheinen siis.
 8. Oletko kuunnellut äänikirjoja?- En oikeastaan. Jonkin verran yritin kuunnella italialaista kirjallisuutta kieltä opiskellessani.
 9. Mitä mieltä olet sähköisistä kirjoista? - Ei minulle kovin kiinnostavaa. Pidän kirjan koskettelusta ja sivujen kääntämisestä ja kirjan tuoksusta. Vanhoja kirjoja tekee varsinkin mieli nuuhkia.
 10. Mikä on mieluisin lukupaikkasi? - Nojatuoli, sohva, sänky
 11. Miksi luet? - Se on elämäntapa. Aina ei nauti yksinolosta, mutta hyvän kirjan kanssa se voi olla juhlaa. Nyt tuoreena eläkeläisenä parasta on se, että voin lukea virkeänä eikä aina vain puoliksi nukuksissa työpäivän jälkeen.

2 kommenttia:

 1. Leena, kiva lukea sinusta! Ja voi miten monesta mainitsemastasi asiasta ajattelen samoin. Minäkin tunnen vapautta suurten kaupunkien ihmisjoukoissa. Parhaita kulkuvälineitä tosiaan ovat juna ja pyörä. Olen pitänyt samoista elokuvista kuin sinä paitsi Trucker and Fox on näkemättä.

  Maalaamista en harrasta, mutta ihailen toisten töitä. Sinun maisemasi on upea!

  Bloggaaminen myöhään illalla vaikuttaa minullakin uneen. En valvo, mutta kevyen unen jaksoilla huomaan suunnittelevani kirjoituksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Mukava löytää samanhenkisiä ihmisiä, joiden lukuvinkkeihin voi siis luottaa :)

   Poista