torstai 24. toukokuuta 2018

Ihanin toukokuu ikinä!

Toukokuu on aina erityinen, mutta tänä vuonna se on täydellinen. Tätä olen aina toivonut: että kesä alkaisi kuukauden etuajassa - ja päättyisi syyskuun lopussa. Tämän toukokuun jälkeen ei niin paljon itketä, vaikka kesäkuu olisi kylmä ja sateinen. - Toisaalta tässä tuntee onnen keskellä pistoksen: ollaanko keskellä nopeasti kiihtyvää ilmastonmuutosta eikä siis tästäkään oikeasti saisi iloita? - Eihän tässä yllätettynä ehtinyt edes kuvata ajoissa, nopeimmat kukat ehtivät jo lakastua, puiden vaaleanvihreä muuttua kesänvihreäksi.


Vartiovuorenmäellä tulppaanit vielä kukkivat.Café Artin pöydät lehmusten varjossa kelpaavat, semmoisia hellepäiviä on jo koettu - ja lisää tulossa!


Pöheikön takana pilkottaa Hus Lindman, hieno vanha talo vuodelta 1823, joka on vuonna 2009 kunnostettu tyylikkääksi ravintolaksi, ilmeisesti Stiftelsen för Åbo Akademin rahoilla, veikkaisin. Siellä ovat asuneet ja oleskelleet monet Pippingsköldit, Aminoffit ja Armfeltit. Nyt rahvaskin saa siellä lounasta hyvällä hinta-laatusuhteella.


Varhaisempi kuva toiselta puolen, kirsikkapuut vielä kukassa. Lisäys 25.5.: pari lisäkuvaa kun kerran tuli enemmän höpötettyä tästä talosta.

Piispankadun koko kortteli on parasta vanhaa Turkua, taloineen, fasaadeineen, puineen. Kuin onnen kaupalla nämä onnistuivat säilymään hengissä Turuntaudilta ja sen puskutraktoreilta. Yliopiston porukka näissä kortteleissa tuo maisemaan sopivasti eloa ja nuorekasta tunnelmaa. Aika virtaa, puut ja talot todistavat.
Harmi, että minun nuoruudessani jokirannat eivät olleet näin eloisia ja houkuttelevia kuin nykyään. Nythän täällä voisi viettää hauskemman nuoruuden, luulen. Ennen piti lähteä meren yli. Hauskempi täällä on vanhemmankin spatseerata.


Omenankukan sietämätön kauneus! Näitä kun katson läheltä, haluaisin olla kimalainen ja kuolla liiallisen möyrimisen aiheuttamaan yliannostukseen. Onnellisena.


8 kommenttia:

 1. Ihanan kesäisiä kuvia! Oulussa ei olla vielä aivan näin pitkällä kesässä, mutta kyllä täälläkin lömpö on hellinyt. Tekee hyvää pitkän talven jälkeen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tasa-arvoisesti näyttää lämpöaalto kohtelevan koko Suomea, pohjoisinta Lappia lukuunottamatta. Hyvää alkavaa kesää Ouluun! Kiva kesäkaupunki sekin. Talvesta ei ole kokemusta, mutta talvi on ilmeisesti parempi kuin meillä päin:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ei ollut tarkoitus näitä kuvin alunperin laittaa mihin blogitekstiin, mutta keksin sitten että onhan tämmöinen etelämaisen tasainen lämpö tunnelmineen jotenkin 'ikuistettava' tänne. Tässä vaiheessa emme kuitenkaan tiedä, kuinka ohimenevää tai poikkeuksellista se on.

   Poista
 3. Ilmastonmuutos minullakin mielen pohjalla pyöri kunnes päätin vain nauttia. Kesä on nyt, ehkä tämän kesän ainut kesä.Ja onhan tätä odotettu pari-kolme vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella odotettu ja aivan ihanteellista on ollut. Se että yöt ovat vielä viilentyneet ja raikastaneet ilman ja sitten taas nousee uusi kirkas päivä tuoksuineen, täynnä linnunlaulua. Niin iloista!

   Poista
 4. Minäkin olen ihastellut viikon päivät Turun toukukuista kauneutta. Olemme olleet pojalle remonttiapuna Nummen kaupunginosassa. Täällä on idyllistä vanhaa asutusta ja paljon syreenejä.
  Eilen kävimme syömässä Tårgetissa ja kävelimme keskustassa. Tunnelma on jotenkin erilainen kuin Helsingissä.

  Jotkut ennusteet lupaavat lämmintä juhannukselle asti. Tulispa lämmin kesä, niin että vedet lämpenisivät ja voisi vaikka elokuussa uiskennella luonnon vesissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tårgetissa mekin olemme paljon käyneet. Hieno vanha talo ja ylellistä syödä tuollaisissa korkeissa huoneissa. Hus Lindmania suosittelen, siellä tunnelma jotenkin aristokraattisempi - ei kuitenkaan ihmisten kesken;) - kauniisti sisustetut salit ja puutarhassa upeat vanhat puut.

   Aura-joki mudan väristään huolimatta luo semmoisen ison ilmavan tilan keskelle kaupunkia. Kun siellä sitten isot puut viheriöi ja on paljon kahviloita ja ravintolalaivoja, rantapromenadia, niin siitä se kiva kesätunnelma tulee.

   Poista